Plazada yeşil bir vaha The Business Year Office
MİMARİ:
Plazada yeşil bir vaha The Business Year Office

The Business Year, şehir manzarasına hakim konumu ve plaza hayatının mesafeli ve soğuk algısını ortadan kaldıran sürprizli ve canlı detaylarıyla ilgi çekiyor. The Business Year mimari, iç mimari ve kentsel tasarım alanlarında pek çok ödüllü projeye imza atan Mimar İpek Baycan ve Mimar Şule Ertürk Gaucher liderliğindeki Slash Architects tarafından Barbaros Plaza’da tasarlandı. 

The Business Year firmasının değişen kurumsal kimliği ve imajı ile uyumlu bir ofis ortamı yaratmanın yanı sıra bahçeli, müstakil bir villadan plazaya taşınma durumunun yaratabileceği yabancılık hissiyle baş etmek Slash Architects için tasarımı biçimlendiren önemli girdiler arasında yer aldı. 

The Business Year Office’te, sıcak, yaratıcı ve doğa dostu bir ortam yaratmayı amaçlayan  Mimar İpek Baycan ve Mimar Şule Ertürk Gaucher, üç cephesi Boğaziçi ve kent manzarası ile çevrili ofisin uluslararası yapısına ve işleyişine uygun çalışma bölüntüleri oluşturmayı hedefledi. Derginin editörlerinin ve tasarımcılarının bulunduğu bölümlerin açık ofis mantığındaki ortak çalışma alanlarında çeşitlilik sağlamak en önemli hedeflerden biri oldu. Ofisin beyni olan “üretim” grubunun yer aldığı açık ofiste tasarlanan “Meet-Up Room”, “Open Research Library” ve “Idea Wall” sayesinde de ekip çalışmasının güçlenerek üretim sürekliliğinin sağlanması amaçlandı. Ortak çalışma alanlarının yanı sıra, sirkülasyon alanları ve sosyal alanlarda yer alan nişler de ofisin ihtiyaçlarına yönelik fonksiyonel tasarımlarla canlandırıldı. Koridorlarda yer alan “Kitchenette”, “Lounge Point” ve “Printing Point” gibi donatılarla, ofis çalışanlarının bir yandan soluklanırken bir yandan da sosyalleşmesi amaçlandı. 

The Business Year Office’in iç mekan kompozisyonunun manzara ve gün ışığından maksimum verimde faydalanacak şekilde geliştirilmesi, planlama ve konfigürasyona önemli bir parametre oluşturdu. Yapının çeperlerindeki atıl alanlarda 360 derece manzaraya bakarak ayakta çalışılabilecek noktasal tasarım elemanları ile canlılık sağlanırken, tasarlanan mobilyalarda ve kullanımlarda medya iletişim ofisinin kimliğini yansıtacak nüanslar, mobilya detaylarında kitaplıklarla ve basılı görsellerle kendini gösterdi.

The Business Year’ın daha önceki ofisinde müstakil ve yeşille iç içe yaşam alışkanlıkları ve natürel kurgu, çeşitli ve nitelikli peyzaj elemanları ve bitkilerle oluşturulan geçirgen ve yarı geçirgen seperatörlerle yeni ofiste de devam ettirildi. Giriş bölümünde yer alan logo duvarına yerleştirilen teraryumlardan başlayarak tüm ofiste kendini gösteren yeşil dokunuşlar, mobilyalarda yer alan saksı detaylarına kadar tasarımın önemli bir parçası olarak ele alındı. 

Yalnızca bitkisel detaylarla sınırlı kalmayan doğa dostu tasarım anlayışı, tercih edilen doğal ve sürdürülebilir malzeme seçimiyle de ofisin tüm bölümlerinde kendini gösterdi. Zeminde kullanılan organik vinilden, masalarda tercih edilen doğal meşeye kadar tüm malzeme seçimlerinde ofisin yeşil kimliğiyle bütünleşen bir yaklaşım sergilendi. 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×





Doğaltaş sektöründen mimarlara iş birliği...
Mimarlık Haftası kapsamında Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde mimarlara bir araya gelen Ege İhracatçı...

Haberi Oku